Reisebrev, Puerto de la Cruz, Tenerife - 2020

Skrevet av Håkon Hegrestad

Vi i styret var litt spente i høst når vi lanserte tilbudet om en treningsleir til Puerto de la Cruz på Tenerife. Tvilen forsvant raskt da det ikke tok stort mer enn et kvarter før alle de 32 plassene var booket, og for noen kvalitetsfolk som fikk disse plassene!

 

En uke har gått siden en sliten gjeng landet på Flesland lufthavn. En overgang fra 20 varmegrader og lav stressfaktor ville nå bli byttet ut med alskens gjøremål på skolebenken. Det ventet med andre ord et brutalt møte med hverdagen. Vi kunne likevel se tilbake på en fantastisk uke som var overfylt med minneverdige øyeblikk sammen med ekstraordinære mennesker.

 

Lokasjon

Under hele uken hadde vi frokost- og middagsbuffet på hotellet. Dette falt godt i smak, da de fleste opererte med to treningsøkter til dagen. Hotel Masaru kunne også tilby et flott 25-meters basseng, tennisbaner og en liten plen som egnet seg ypperlig til bevegelighets- og styrkeøktene. Deres egen artist, Pablo, ble også et flott supplement på turen.

 

Den vakre byen Puero de la Cruz kunne by på flere perler; strender, banan-safari og en gamleby for å nevne noe. Basert på alderen til folket, så kan nok hele byen egentlig anses som en gamleby. Allerede første dagen tok vi en rolig bli-kjent-tur i området, og det stod ikke på mulighetene til hvor vi skulle løpe.

Treninger

Gjennom uken hadde vi lagt opp til to økter daglig der man selv kunne velge om man deltok eller ikke. Jevnt over var det minst 90% oppmøte på alle øktene. Dette synes vi er ekstra kjekt. Det var tilbud både for de som ville løpe inn i evigheten, men også for de som foretrakk å ha ulik aktivitet. Petter Elias Røkke var én av de som gikk all-in her, og etter å ha dunket ned hele 170km under oppholdet så ble han fortjent tildelt tittelen «Ukas Forrest Gump». Enkelte ville omdøpe tittelen til «Ukas høl i huet», men dem om det.

Utflukter

På tirsdag gjennomførte vi en spontan tur til en perle ved navn Anaga. Anaga er et område preget av eksotisk natur bestående av skarpe egger og fantastisk utsikt over havet. Vi løp 18km i tidvis svært luftig terreng, med utsikt så nydelig at øynene våre nesten falt ut. BILDESLIDESHOW UNDER!

Pico del Teide var på forhånd vårt store hovedmål. Det er en aktiv vulkan som har en topp som befinner seg 3718 meter over havet, og er attpåtil Spanias høyeste fjell! Denne attraksjonen ble torsdagens mål. Vi måtte tidlig opp for å rekke å komme oss opp til toppen før det ble for sent. Her var det selvfølgelig noen som syntes det ble for lett å ta den anbefalte ruten, så tre spreke karer (Arne, Vetle og Petter Elias) bestemte seg for å starte fra havets bølger ved hotellet for å gjennomføre et lite tindemarathon. BILDESLIDESHOW UNDER!

Sosialt

I tillegg til all aktiviteten som foregikk var det også tid til noe sosialt. For å sikre at det ble en sammensveiset gjeng var det planlagt en ukes-konkurranse der man ble delt inn i lag og konkurrerte mot hverandre daglig. Fun-facts, quiz og Mesterens Mester var noen av konkurransene. Rett rundt hjørnet på hotellet var det også en lokal pub som på kveldstid viste alt det vi ønsket av håndball-EM og fotballkamper.

 

Siste dagen ble vi alle enige om å ta en tur til gamlebyen for å spise et verdig avsluttende måltid sammen. Mamma Rosa leverte varene, med tapas til forrett, ulike pasta- og pizza varianter til hovedrett. Dette var også vår kjære internansvarlig Maria sin bursdag. Hun fikk sin velfortjente hyllest av kelnerne og fra sin nærmeste familie (les Stafkom-familien).

For å oppsummere så er vi i Stafettkomiteen enige om at turen ga mersmak og håper at dette vil bli en årlig pangstart på de nye årene som er i anmarsj. Selv om vi ikke skal anmode studenter til å utsette skolestart, så kan vi i det minste anbefale på det sterkeste å takke ja om et lignende tilbud skulle oppstå. Det har vært et privelegium å oppleve så stor idrettsglede samlet på en plass har definitivt gitt oss ytterligere motivasjon for videre arbeid på veien mot Bergensbaneløpet 2020 og vår 19. strake seier!

f_logo_RGB-Hex-Blue_512.png
Lik oss på Facebook
Kontakt oss
TRENINGSTIDER

TIRSDAG, TORSDAG KL 18:15, VED AULA